KRYDSKLIP – GALLERI NB // NBeX PROJECT april / maj 2013

PROJEKTBESKRIVELSE

 

 

KRYDSKLIP

Marianne Markvad, 2013

 

Den objektive verden findes ikke.

Livet er et krydsklip mellem virkelighed og bearbejdet virkelighed.

 

Jeg fascineres af arkitektur, som en fysisk betingelse der sætter rammer for liv, og er med til at angive handlemønstre for den enkelte og fællesskabet. Arkitekturen er dermed en del af et samfunds selvforståelse.

I mit arbejde undersøger jeg arkitektoniske rum som en subjektiv størrelse, hvor afkodningen af arkitektur er symbiotisk forbundet med vores erfaringer, ønsker og sindsstemninger. Dermed giver det mening at tale om en oplevet virkelighed frem for en objektiv virkelighed.

Det er i det mentale krydsfelt mellem objektiv og oplevet virkelighed, jeg arbejder.

Her krydsklipper jeg de enkelte ”objektive” fotos med egne associationer om – og fornemmelser for – arkitektur for på den måde at blive klogere på arkitektoniske rum og generere nye indsigter eller nye måder at tænke på.

Jeg arbejder med 3 dimensional collage sammensat af fotoprints, nyt balsatræ og genbrugstræ.

I mødet mellem disse materialer opstår der energifyldte modsætningsforhold mellem det udvalgte/værdifulde og det tilfældige/”værdiløse”, hvilket er meget livgivende i både arbejdsproces og værk.

I mine forsøg med at sammensmelte videoprojektioner med collage (collagen som ”lærred”) søger jeg efter en amorf og mere abstrakt betydning i forskydningen af virkeligheder. Her undersøger jeg, om sammenstillingen af medier kan berige hinanden og sammen fortælle historie i en levende værkform, der ændrer sig mens beskueren ser på.

Jeg har besøgt europæiske storbyer og via visuel registrering indhentet materiale om det urbane rum og dets organisering. Dette indsamlede fotografiske materiale udgør grundstammen i min proces og mine værker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DETALJE-FOTOS:

 

 

 

HABITAT // VIDEO-PROJEKTION PÅ COLLAGE  (varighed 2:45 i loop)

En ophængt 3-dimensional collage forandres + vokser ud på væggen, idet projektionen rammer collagen.

 

Se projektionen  HER

Eller se stillbilleder:

 

TAK TIL:

  • AARHUS KOMMUNES KULTURUDVIKLINGSPULJE FOR ØKONOMISK TILSKUD